Monday, May 5, 2014

ALTERNATIVE SHEVCHENKO

Сергій Коляда пише нам:

Шановні!

До 200-річчя народження Тараса Шевченка представляю Вам свій доробок за 1996 - 2014 рр., який я зібрав в окремий проект "АЛЬТЕРНАТИВНИЙ ШЕВЧЕНКО". У всіх роботах використано образи з образотворчого мистецтва і літературної творчості Кобзаря. Через постмодернове тлумачення його образів я намагався зробити творчість Тараса Григоровича актуальною і більш зрозумілою для нового покоління українців. Зробити з ікони - на яку перетворили Шевченка останнім часом - дійсно живого митця.

Посилання на проект:

http://kolyada.com/SHEVCHENKO.htm

Окремо хотів би звернути Вашу увагу на останню роботу ("Катерина на барикадах", присвячену демократичній національній революції і Євромайдану. Катерина Шевченка за сюжетом народила сина й піднімає людей на боротьбу на Майдані. Вона є уособленням прагнення українців кращої долі, свободи і демократії, є уособленням всього українського народу...



Приємного Вам перегляду!

Довідка:

Сергій Коляда (1972 р. н.) - сучасний український художник, відомий більш у Європі і США через ігнорування (а подекуди- навіть вороже ставлення) з боку українських (київських) галерей. Є одним із засновників "Союзу Вольних Художників "Воля або смерть" під керівництвом Антіна Мухарського. Мав виставки в Україні разом з СВХ тільки завдяки авторитету Антіна Мухарського, а також мав виставки у Європі і США.

Сергій Коляда є членом міжнародного руху художників, які використовують кулькові ручки (Ballpoint Pen Art Movement). Його творчість широко висвітлювалася в українських і закордонних ЗМІ: особливу увагу українськими ЗМІ було звернуто на проект: "Велика Окружна" або "Ласкаво просимо на Євро 2012!", роботи "Проституція в Верховній Раді. Тушки" та "Вадим Тітушко - Народний депутат України".

Деякі посилання:http://7days-ua.com/news/alternatyvnyj-shevchenko-vid-hudozhnyka-serhiya-kolyady-foto/
http://tsn.ua/ukrayina/ukrayinskiy-hudozhnik-zobraziv-prostituciyu-v-radi.html
http://dusia.telekritika.ua/GlazOk/13689
http://www.kyivpost.com/guide/about-kyiv/artist-finds-inspiration-in-seamy-side-of-life-61532.html
http://gazeta.ua/articles/culture-journal/_usi-moji-katerini-pojihali-na-zarobitki-sergij-kolyada/425921
http://gazeta.ua/articles/culture/_yuliyu-timoshenko-namalyuvali-v-obrazi-katerini/430152
http://gazeta.ua/articles/culture/_ranishe-gopniki-ne-nosili-sportivnih-kostyumiv-bo-ti-buli-dorogi-hudozhnik/508651

Дякую!
З повагою,
Сергій Коляда

No comments:

Post a Comment